En Kuralları Of yangın kapısı

Wiki Article

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde olay yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın ve evgin kondisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da ifade edilen bu şube bazı modellerde alışılagelen kapı koluna benzeşim. 

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır.

02:34 İzmit'te Kocasının Sava Alamadığı Zen İtfaiye ve Zabıta Ekiplerini Harekete Geçirdi Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir hanımın kocası, haber alamadığı eşini uyarmak bâtınin itfaiye, sağlık ve kollukçu ekiplerini harekete geçirdi. Balkondan mideeriye giren pir, uyuyakalan eşini uyandırırken derin bir dem aldı.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilgilı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin müsait icazet olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Yekpare çıkışların ve muvasala yollarının zirda belirtilen şartlara yarar olması gerekir:

Yangın bapları, yangın güvenliği karınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları karşı temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları:

Merdivenleri kullanırken acele etmeyin ve adımları hiç tenha alın. Kaymamak midein dikkatli adımlar atın. Yangın merdivenlerinde öteki insanlarla zıtlaşırsanız, sakin olun ve sırayla davranış edin.

Yangın yönetmeliğine isabetli bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Toplam çıkış oylumluliği, 32 nci maddeye gereğince hesaplanan bir kattaki tasarruf alanlarındaki mecmu kullanıcı sayısının birim genlikten geçen insan sayısına seksiyonü ile elde edilen değerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan değerden azca gayrimümkün.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile Yangın Çıkış Kapısı çabucak açılması sağlamlanabilir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi esrarı kesin ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emin kucak oluşturur.

Kaçış midein kullanılmasına destur maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sınırlı basamak vâsiliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki gestaltlarda 125 mm’ den az mümteni. Her kaçış merdiveninin her dü birlikte engel, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Report this wiki page